Általános fogászat

Fogaink védelme elsőrangú szempont. A megfelelő szájhigiénia kialakítása és annak fenntartása hosszútávon segít megőrizni a fogainkat. “A saját fog a legjobb implantátum!” Fogainkat nemcsak a szuvasodás fenyegeti, hanem a fog tartószöveteinek sérülése/leépülése is. Végeredményben ezek a folyamatok fogaink elvesztéséhez vezethetnek. Ezért alakítottunk ki egy alapos, körültekintő szájhigiénét javító és fenntartó kezelési csomagot, amelyet javaslunk legalább fél évente megismételni. A visszarendelési időkről, ha a páciens is belegyezik értesítést/emlékeztetőt küldünk.

A kialakult szuvasodások therápiája is nagyon fontos, hisz a korán észlelt caries gyors ellátása megakadályozza, hogy az elváltozás a mélybe terjedjen, és egy nehezen helyreállítható, nagy kiterjedésű, akár a fog gyökérkezeléséhez vezető károsodás alakuljon ki. A kezeléseink során esztétikai és funkcionális szempontok figyelembe vételével készítjük el a helyreállításokat, akár inlay-ek használatával is.

Az elveszett fogak pótlása nemcsak az esztétika, hanem funkció szempontjából is nagyon fontos. Egy jól rögzülő kivehető fogpótlás, vagy egy pontosan illeszkedő rögzített fogpótlás lehetővé teszi a mindennapok során, hogy minimális életmódváltással, gyors alkalmazkodással, együnk, mosolyogjunk, beszéljünk. A fogpótlások elkészítése során jó együttműködésre törekszünk a pácienseinkkel, felmérve az egyéni helyzetet és tájékoztatva őket a lehetőségekről.

 

Kozmetikai fogászatsmile8

Napjainkban a reklámokban, plakátokon, magazinok képein és a filmekben látható mosolyok hatására az esztétikus megjelenés fontossága minden korábbi szintet felülmúlt. Az igényes megjelenés részévé vált a gondosan ápolt mosoly. Ehhez nyújtunk segítséget mi is, mind az ápolás, mind a célok megvalósításához. Rendelői és otthoni fogfehérítéssel, apróbb korrekciót igénylő helyzetek elfedésére héjak készítésével járulunk hozzá, hogy magabiztosságot sugározva induljanak el mindennap, akár munkába, akár iskolába, akár állásinterjúra vezessen az útjuk.

 

Fogszabályozásbraces-diagram

Fogaink a testünkben található legellenálóbb szövet-féleségekből épülnek fel. A terhelésnek, kémiai és fizikai ártalmaknak jól ellenállnak... egy ideig. A gondos ápolás és tisztítás mellett nélkülözhetetlen, hogy a fogakat helybentartó struktúrák, a természet által eltervezett mértékben és irányból kapjanak terhelést. Egy korai vagy egy rossz csücsök érintkezés, egy keresztben álló, vagy a hiány felé dőlő fog a saját tartószöveteit túlterheli. Ez már akár rövid távon is a fogak meglazulásához, elvesztéséhez vezethet, még akkor is, ha a fog önmagában teljesen ép. Hosszútávú következményei lehetnek pedig a fogak túlzott kopása, illetve állkapocsizületi megbetegedések. Reggel felébredve, vagy evés közben ilyenkor a fülünk felől a nyakunk és a tarkónk irányába kisugározó fájdalmat észlelünk. Sokan nem gondolnak arra, hogy probléma megoldása nem fül-orr-gégész vagy reumatológus kollegákra tartozik. És a néha felfedezhető destruált fogak eltávolítása sem jelent megoldást a problémára.

harlingen-bracesA fogak helyes beállítása nem életkor függő. Fogaink egy életen át mozognak: kitérnek a terhelés elől vagy a hiány felé, amerre kisebb ellenállást észlelnek, vándorolnak, dőlnek. Felnőtt korban is, a fogvesztések következményeként, vagy egy korán befejezett, mérsékelt eredményeket felmutató, gyermekkori fogszábályozás újragondolása is, indokolttá teheti a fogszabályozó kezelést. A helyesen beállított fogak nemcsak esztétika szempontjából, hanem funkció és tisztíthatóság szempontjából is hordozzák a zálogát annak, hogy fogaink a lehető leghosszabb ideig maradjanak épek és foglalják el helyüket a szánkban.

fotolia_40515651_xsErre ad lehetőséget a többféle kivehető és rögzített készülék, amelyet a fogazati állapot kiértékelése, és pácienseinkkel történt konzultáció után javaslunk.